Haber

Önder Erdoğan’dan siyasi partilere mesaj: İnşallah meclisimizden geçer

Erdoğan, Antalya Dokumapark Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde düzenlenen “Büyük Türkiye Yolunda Kadınlar Bilim, Kültür, Sanat, Spor ve Siyasette Kadın Buluşması Programı”nda konuştu.

BAŞÖRTÜSÜNE İLİŞKİN ANAYASA DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü için anayasa değişikliği teklifine değinerek şunları söyledi:

“Meclise sunduğumuz Anayasa değişikliği teklifiyle inşallah kadınlarımızın giyim özgürlüğünü güvence altına alacağız, aile kurumunu sapkın akımların sinsi saldırılarına karşı daha da güçlü kılacağız. Umuyoruz ki TBMM’den oyla geçer.” Milletimizin asırlık hayallerinin simgesi olan Türkiye vizyonumuzu inşa edene kadar çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.”

Antalya programı kapsamında 8 milyar 143 milyon liralık 89 yatırımı daha şehre kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Erdoğan, toplu açılış törenine resmi rakamlara göre 90 bin, açılış törenine ise 13 bin kişinin katıldığını söyledi. Kumluca.

Yol boyunca ve Manavgat’ta yoğun bir ilgi ile karşılaştıklarını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçen ay çok önemli bir sel ve sel felaketine maruz kalan Kumluca ilçemizi ziyaret ettiğimizde devletimizin de desteğiyle bu yaraların 1 ay gibi kısa bir sürede nasıl sarıldığını görmek bizi mutlu etti. Manavgat ilçemizde yaşanan yangın felaketinin ardından yapımına başladığımız köy evlerinin anahtar teslimi başta olmak üzere vatandaşlarımızın sevinci.Yangının izlerinin büyük ölçüde silindiğini, dikim, dikim ve bakım çalışmalarının yapıldığını memnuniyetle gözlemledik. yanan bölgelerde ağaçlandırma çalışmaları hızla devam ediyor.Ülkemizin başına gelen her musibetin ardından her türlü saçmalık ve iftiralarla gündemi zehirleyen heveslilere rağmen Türkiye artık bu tür sorunların üstesinden vicdan rahatlığıyla gelebilmiştir. Örneğin haftalarca, aylarca hatta yıllarca enkaz kaldırma işini bile bitiremeyenler, yaptıkları çalışma ile vatandaşlarımı ekipleriyle birlikte 2-3 günde bu sıkıntılı durumdan kurtarmayı başardılar. Bu psikolojiyi mahvettim.”

Kumluca’nın artık yeni bir çehreye kavuştuğunu belirten Erdoğan, “Bunları birlikte yapıyoruz, bundan sonra da birlikte yapmaya devam edeceğiz. Onun için yola çıkarken de öyle demiştik: Durma, devam et. .Önümüzde uzun bir yol var artık 4-5 ay gibi bir süreçte ana sahne kadın kolları gençlik kolları yoğun bir şekilde çalışacak ve inşallah sandıklar patlayacak gibi bir sonuç alacağız. 2023’ten sonra Türkiye’nin geleceğini yeniden inşa edeceğiz. Çok işimiz var.” dedi.

DÜNYA AMA HUZUR ÜZERİNDE YÜKSELİYOR

Dünyanın Türkiye’nin son dönemde yaptıklarına baktığını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

“İşte Rusya-Ukrayna savaşında ne yaptılar? Dünya rastgele mi müdahale edebildi? Hayır. Hepsi silah tüccarlarına yardım ediyor. Dünyadaki silah tüccarları nasıl kazanacak, nereden kazanacak, bunu yapmaya çalışıyorlar. Dünya barışını nasıl sağlayacağız gibi bunun çabası içindeyiz.Putin Bey ile bire bir görüşüyoruz, Zelenskiy ile görüşüyoruz.Nasıl barışabiliriz diye uğraşıyoruz.Devam ediyoruz. samimiyetimizi göstererek yolumuza devam ediyoruz.Çünkü biliyoruz ki dünya barış üzerine kuruludur.Bu nedenle dünya liderleri attığımız adımlardan bize ‘Tahıl koridoru.Sen açtın sen gönder’ dediler. buradan.’ Sadece bu da değil, Sayın Putin bana diyor ki, ‘Ben sana tahılı bedava vereyim, sen de fakir Afrika ülkelerine götür.’ Tamam diyoruz fabrikalarımızda un yapalım fakir fakir garip afrika ülkelerine gönderelim anlaştık ama o kadar çok el var ki nereye gönderiyorlar yüzde 44 46 yı yine avrupaya gönderiyorlar Ama biz kararlıyız.Bu ürünleri tahıl koridorundan fakir ve garip Afrika ülkelerine yoğun bir şekilde göndermek için çaba göstereceğiz.”

GÖZYAŞLARINI ÇÖZMEK ESAS MİSYONUMUZ

Sakarya ve Kocaeli depremlerini hatırlatan Erdoğan, vatandaşların mağduriyetini dile getirdi. “Orada anneler ağlıyordu. En çok ihtiyaç duydukları anda hepsi ‘Bu devlet nerede’ diye soruyordu halkımıza.” Erdoğan, bu sorunun şu anda sorulmadığına işaret ederek, tam tersine facianın yol açtığı hasarların rekor sürede onarıldığına işaret etti.

Bingöl, Van ve Simav’da bunu başardıklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bizim için değerli olan yerdir. Annemiz orada, babamız orada, çocuklarımız da orada. Oradan sonuç alacağız. Çünkü gözyaşlarını durdurmak bizim asli görevimiz. Bu makamda Akif’in tabiri ‘Edge-ı Dicle’dir.Ve eğer koyunlara kurt yetişirse Allah Ömer’den onu ister.’ Şimdi Kumluca’da, Manavgat’ta, Muğla’da orada ağlayan anneler, endişelenenler mesela bugün içlerinden biri dedi ki: ‘Böyle bir şey beklemiyordum ama beni gerçekten yanılttınız. sen yaptın.’ Ancak konutlar da maşallah villalar.Bakan arkadaşlarıma ve müteahhit firmalara emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.Daha sonraki süreçleri yakından takip edip kalan işlerin de bir an önce tamamlanmasını sağlayacağız.Kazalardan korusun ve sıkıntı.”

Tesisin, Menderes’in son döneminde ülkenin girdiği imar hamlesinin en seçkin örneklerinden biri olduğunu ifade eden Erdoğan, tesisin Antalya İplik ve Pamuklu Dokuma Fabrikası olarak yıllardır ekonomiye önemli katkılar sağladığını, binlerce kişiye istihdam kapısı olmuştur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

“Ancak merhum Menderes’in temelini attığı bu fabrikayı açmaya ömrü ne yazık ki yetmedi. Fabrika 1 Ekim 1961’de, Adnan Menderes’in idamından tam 13 gün sonra üretime başladı. Bundan dolayı sadece bu değil. Merhum Menderes’in vizyonu ama bunun altını çiziyorum. Bunu 27 Mayıs zihniyetinin ve Yassıada zulmünün bir alameti olarak göreyim.” Sonradan yalan ve iftira olduğu ortaya çıkan ithamlarla devirenler sadece bizim yolumuzu kesmekle kalmadılar. demokrasiyi değil, ülkemizin değerli yıllarını da çaldı. Bu nedenle milletimiz Adnan Menderes’i her anıldığında sevgiyle anıyor, onu darağacına gönderenleri nefretle anıyor.”

2003 yılında üretimi durdurulan fabrika ve arazisinin Kepez Belediyesi’nin çabalarıyla 2015 yılında Antalyalılara kazandırıldığını ifade eden Erdoğan, eski fabrika alanını yeşiliyle yeni bir cazibe merkezi olarak hizmete açtıklarını söyledi. alanlar, müzeler, kütüphaneler, bilim ve sanat merkezleri, modern sanat galerisi.

Antalya Dokumapark’ın açıldığı günden bu yana birçok kültür, sanat ve spor etkinliğine başarıyla ev sahipliği yaptığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yatırımı Antalyalılarla buluşturan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü tebrik etti.

EN İNCE DETAYINA KADAR HİZMET İÇİN ÇALIŞTIK

“Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılında ülkemiz eş zamanlı olarak demokrasi tarihinin en kritik seçimlerinden birini gerçekleştirecektir.” Erdoğan şunları söyledi:
“Belki de tarihi biraz ileriye taşıyacağımız seçimlerin hazırlıklarını yapıyoruz. Birileri kendi iç karışıklıklarıyla vakit kaybederken, biz milletimize vereceğimiz hizmetler konusunda en ince ayrıntısına kadar çalıştık. vatan ve milletimiz” Gerginliğin sınırına kadar mahkûm etmemeye kararlıyız. Türk bayrağından ve Türkiye kavramından nefret edenlerle mücadelemizin devam edeceği bir seçim yaşayacağımızı şimdiden söylüyorum. Onlar ne yaparsa yapsınlar biz kendi işimize bakıyoruz ve usta bir satranç oyuncusu maharetiyle demokrasi ve kalkınma yolundaki atılımlarımızı birer birer gerçekleştiriyoruz.”

Son 20 yılda olduğu gibi bu zorlu mücadeleyi de kadınlarla birlikte vereceklerine işaret eden Erdoğan, “Her zaman söylediğim gibi kale içeriden fethedilir. Onun için kadın biter bitmez bu işi bitireceğiz. eli değse senin de katkın var Türkiye’nin imrenilecek başarılarında alın terin var Ekonomiden demokratikleşmeye aileden eğitime sosyal politikalardan tarıma her alanda yazdığımız destanda senin de payın var Türk Yüzyılı’nın da mimarı olursunuz inşallah” Tempomuzu biraz daha artırmamız gerekiyor. 2023 seçimlerine kadar hiç durmadan, dinlenmeden çalışmamız, hiçbir vatandaşımızı, özellikle kapısı çalınmayan kadınlarımızı bırakmamamız gerekiyor, sizlere güveniyor ve inanıyoruz. Aydınlık ve müreffeh yarınlarımıza vermiş olduğunuz ve vereceğiniz güçlü takviyeler için şimdiden şükranlarımı sunuyorum.” değerlendirmesini yaptı.

Salondaki kadınlar şahsında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin refah ve huzuru için eşitlik ve adalet için gönülden çaba gösteren tüm kadınlara teşekkür etti.

– “Yılda 180 ton muz üretiyorum”

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun desteğiyle muz serası kuran girişimci Gülay Yando, “Kadınsın, çiftçilik yapamazsın. Tanıdığın var mı? Fikrin onlara karşı, onlardan değilsin.” takviye alamazsınız.” diyenlere aldırış etmeden bakanlığa başvurduğunu ve kendisine destek verildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadınların başarılarına destek
Bunun için kendisine teşekkür eden Yando, Erdoğan’a “Yılda kaç ton muz üretiyorsunuz?” sorusuna “180 ton” yanıtını verdi.

Erdoğan, “Desene, sen herhalde Antalya’nın otellerine muz veriyorsun?” dedi.

Yando, “Antalya’da kırk çeşit tropikal meyve üretiliyor” dedi. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Kumluca’da öğrendim. ‘Burada 40 çeşit tropik meyve üretiyoruz’ dediler. Önce şaşırdım sonra sevindim.Bu felaketi yaşayan bölge şimdi bunu söylüyor.Orada o meyvelerin önünde de beraber fotoğraf çektirdik.Bu da beni mutlu etti.Hani kumluca’nın bir numaralı adresi hani. domates çok acımadı çok kısa bir geçiş dönemi geçirdik ama hızlı bir şekilde domates ihracatına başladık muz bir zamanlar sofralarımızda lükstü ama artık bu bölgede öyle bir muz üretiyorsunuz ki artık yok bizim için bir lüks ve muza ulaşmak rahat hale geldi.Buradan tüm hemşehrilerimize söylüyorum ‘Muz artık bizim için ulaşılması zor bir meyve değil, yeter ki böyle iş kadınlarımız olduğu sürece siz de rahatlıkla ulaşabilirsiniz. “”

Yando, çiftçiler için açıklanan yeni destek paketine de başvuracağını söyledi.

“İstedikten sonra başaramayacağımız hiçbir şey yok”

Milli tekvandocu Nur Tatar, başarılarından dolayı Van’da kendi adına spor salonu açıldığına dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“Gerçekten çok memnunum. Bunu nasıl anlatacağımı bilmiyorum ama hanımlar gerçekten güçlü ve istesek başaramayacağımız hiçbir şey yok. Bunu gelecek nesillere aktarmak için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. , gelecekteki kızlara.”

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı ve Batı Akdeniz İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Öz, 7-8 yıldır çocuklara, gençlere ve kadınlara yönelik projeler yürüttüklerini belirterek, Erdoğan sayesinde iş kadınlarının büyüdüğünü söyledi. .

– KOSGEB eki ile markasını büyüttü

Kömür madenciliği alanında üretim ve ihracat yapan iş kadını Nevin Akçelik ile KOSGEB’in desteğiyle kozmetik alanında kendi markasını kuran İlknur Köni Aldemir de üretim ve ihracat faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Çalışma ekibinin yüzde 80’inin kadınlardan oluştuğunu ve eklerle KOSGEB’in markasını büyüttüğünü anlatan Aldemir, “Ticaret Bakanlığı’ndan dış destek aldım. Dubai’ye gittim. Bana ilk Dubai’de dediler. ‘Tayyip’ oldu. Çok gurur ve onur duydum. Sayın Cumhurbaşkanım, buraya gelmemde verdiğiniz destek ve teşvik için size özellikle teşekkür etmek istiyorum.” o açıkladı.
Yaş sebze ve meyve ihracatçısı Deniz Uğur da ihracatın güçlenmesine verdiği destek için Erdoğan’a teşekkür etti.

Oyuncu Esin Doğan, 2017 yılında oyunculuğu bırakıp antrenörlüğe başladığını belirterek, “2017 yılında hemen herkes gibi ‘Bunu tek başına yapabilir misin?’ Kredi çektim atölyemi kurdum dediler. 2017’den beri televizyonda ve dijital platformlarda izlediğiniz bir çok oyuncunun koçluğunu yapıyorum. Son 3 yıldır buna Antalya’dan devam ediyorum.” dedi.
Gıda sektörü ve alternatif turizm alanında yatırım yaptıklarını anlatan turizmci Betül Demirok, kadınların yatırım, siyaset ve hayatın her alanında aktif rol alabilmeleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

– “Kadının yeri güçlendirildi”

Antalya AKEV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamile Perçin Akgül de kadın olmanın zorluklarıyla karşılaştıkları anlar olduğunu belirterek, “‘Rektörlüğe atanma ihtimali kesinlikle imkansız’ şeklinde yorumlar yapılırken, atılacak kimse yok. Bana destek olun, bu süreçte bu fırsatı yakalayamayacağım’ deyince, bir üniversitenin sorumluluğunu almanın onurunu yaşadım.” dedim.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin ilk kadın rektörü olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kadınlara verdiği desteğin en somut örneklerinden biri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın kadınlara her zaman güvendiğini ve desteklediklerini vurgulayan Özkan, akademi, bilim, sanayi ve diğer alanlarda kadının yerinin giderek güçlendiğini ve bunu her platformda hissettiklerini söyledi.

– “Şu anda köyün hanımıyım”

Programda söz alan Damızlık Saadet Ekiz, ORKÖY Projesi’nden aldığı 4 inekle hayvancılığa başladığını, şu anda 46 büyükbaş hayvanı olduğunu söyledi.
Ekiz’in bir dönem hayvan sayısının 60-70’e çıktığını ve yem fiyatları yükselince sattığını söylemesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ye dönerek, “Vahit Bey, bulamıyoruz. herhangi bir hayvan.” Diyorsun, diye cevap verdi.
Elmalı’yı temsilen geldiğini belirten Ekiz, ilçelerindeki hayvan sayısının fazla olduğunu söyledi.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ye, “Vahit Bey kaynağı bulduk. Elmalı’da ‘hayvan bol’ diyor. Şimdi talimatı verdim.” ifadeleri kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 2022 yılında ORKÖY’e verdikleri desteği 530 milyon liradan 1.2 milyar liraya çıkardıklarını belirterek, bu alandaki kadın sayısını artıracaklarını vurguladı.

Hayvancılıkla birlikte traktör ve araba aldığını anlatan Ekiz, “Her şeyi aldım, hiçbir şeyim yoktu Başkanım. İki çocuğum oldu. Artık köyün hanımıyım. Çok teşekkür ederim.” dedi.

– “Kendimizi ve davamızı büyüttük”

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dışarıda sizden gelen umut ve inançla büyüdük. Biz büyüdük Sayın Başkan.” dedi.
“İlk oyumdan beri size her takviye verdiğimde bir siyasi parti liderine veya siyasi partiye oy vermedim. Kendime, bugün 15 yaşındaki kızıma ve doğmamış torunlarım Sayın Başkan’a oy verdim. Başkan.” Koçakoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın umudun, özgürlüğün ve demokrasinin adı olduğunu söyledi.

Programın sonunda Türkiye’nin önde gelen arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu konser verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uzun ve dar bir yoldayım” şarkısına eşlik etti.
detaylar geliyor

habergomec.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler